Reserva en total tranquilidad gracias a nuestras condiciones flexibles de anulación. Saber más
vive Peñíscola

Nuestros Tours

Contacta

Inicio / Blog / El Maestrat, rebost de la dieta mediterrània

El Maestrat, rebost de la dieta mediterrània

Els territoris es poden gaudir de moltes maneres però, la millor de totes, és explorar-los amb tots els sentits.

El Maestrat és una comarca històrica on trobem pobles carregats d’històries, de castells, de muralles, d’esglèsies, de llegendes… Però també de paisatges de gran diversitat, i amb ells, de sabors de marcada personalitat.

Paisatges agrests abancalats, modelats per la suor dels èssers que l’han habitada i per les civilitzacions que hi han deixat la seua empremta.

El major exponent d´aquesta miscel.lània cultural són els espectaculars paisatges d’oliveres mil.lenàries. Sí, en aquesta comarca, i vora la Via Augusta romana, es troba la major concentració d´oliveres monumentals del planeta. Èssers vius d´un valor excepcional, no només per la seua bellesa i dimensions, sinó perquè ens connecten amb les nostres arrels més profundes.

Quantes generacions d´avantpassats ha alimentat, enllumenat, curat, netejat, l’oli d´oliva produït per eixa mateixa olivera que ara contemples? Quantes guerres, sequeres, plagues, incendis, gelades o modes ha sobreviscut?

El resultat d´aquest impressionant paisatge antropitzat és l’elixir de l’eternitat, altrament anomenat oli mil.lenari, de l´antiquíssima varietat Farga.

L’oli d’oliva és la base de la reconeguda mundialment dieta mediterrània i de la nostra cultura més genuïna.

I és justament des de La Jana, al cor del Maestrat, on iniciem el nostre recorregut que ens portarà a la Mediterrània.

Albirant la mar blava, trobem altres tresors gastronòmics, com ara els vergers de cítrics a Vinaròs. Justament ací va sorgir l´any 1948 la varietat de taronja més aprecida del món, l´exquisita Navelate. Una història sorprenent que mereix ser contada.

Sabeu que cada taronja que arriba a la vostra taula és un fascinant tractat d´història? I és que la Fruita dels Déus té una grandíssima història per contar i per delectar-nos.

Prop de la mar trobarem també una horta agraïda, presidida per la Carxofa de

Benicarló, la única Denominació d´Origen de Castelló. La Reina de l´horta benicarlanda conviu en un paisatge agrari ric en ermites, casetes de volta amb parral, nòries i aljubs.

Una autèntica experiència mediterrània és collir-ne amb el cistell i tastar la dolça amargor de la nostra “rosa verda” al camp.

En el nostre viatge gastronòmic no podiem oblidar la mar i els seus fruits.

I és que es coneix més la superfície de la Lluna que el fons de la nostra mar…Un munt de secrets ens esperen si ens decidim a viure una inoblidable experiència marinera des dels nostres ports i llotges!

Al Maestrat la diversitat pesquera és especialment destacable gràcies a la proximitat al Delta de l’Ebre… D’ahí que el producte estrella siga el llagostí de Vinaròs. I aquest és un incomparable reclam per submergir-nos en una experiència meravellosa: la llotja, les arts de pesca, els ancestrals sabers i sabors mariners…

Per totes aquestes raons i moltes més, us convidem a explorar el Maestrat, rebost gastronòmic incomparable.

¿Necesitas una recomendación? Contacta con nosotros