Reserva en total tranquilidad gracias a nuestras condiciones flexibles de anulación. Saber más
vive Peñíscola

Nuestros Tours

Contacta

Inicio / Blog / Vinaròs recupera la seua tradició Xocolatera

Vinaròs recupera la seua tradició Xocolatera

Els propers dies 4, 6 i 8 de desembre tarda, en el context de la Fira de la Xocolata i dolços tradicionals dedicada a Lluis Santapau celebrada a la Plaça Parroquial, es realitzaran visites guiades experiencials temàtiques sobre la històrica vinculació entre Vinaròs i la xocolata.

El títol d’aquestes rutes és “Vinaròs i la xocolata: Una Història deliciosa” i les inscripcions ja estan obertes a l’agenda del web www.turisme.vinaros.es i a l’Oficina de Turisme, fins esgotar places disponibles. Després de la gran acollida de l´any passat en aquesta edició es recuperaran novament seguint totes les normes de seguretat.

La iniciativa de la Regidoria de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic i realitzada per Explora Maestrat, va recuperar la memòria més dolça de Vinaròs, una història xocolatera de gairebé 200 anys.

L’itinerari guiat recorrerà els escenaris de les nombroses fàbriques de xocolata i antics punts de venda que es trobaven a la zona centre, des de la pionera fàbrica de Gombau, que en 1785 es va inaugurar, convertint-se en una de les primeres a Europa, fins la darrera a tancar, la mítica fàbrica de Serret, passant per altres menys conegudes com les d´Adell, Martorell, Franco, Facund Fora…etc.

Un temps que ens evoca la històrica tradició comercial vinarossenca, una indústria que es nodria del cacau provinent de les explotacions americanes i que va abastar el seu auge al primer terç del segle XX, quan fins i tot es va crear la societat obrera “La Unión” per defensar els interessos del puixant gremi xocolater vinarossenc.

Altre dels escenaris és el Carrer Sant Jaume, on va nàixer Lluis Santapau i Egea (1906-1993), vinarossenc il lustre i pioner en la introducció de la tècnica de les figures de xocolata aplicades a les mones de Pasqua. També es menciona la Confiteria Bover, regentada per la germana de Santapau i on el jove pastisser va aprendre la tècnica abans de desplaçar-se a Barcelona, on desenvoluparia gran part de la seua carrera.

Santapau va saber elevar la pastisseria a un nivell artístic mai vist abans, revolucionant el sector i obtenint nombrosíssims premis i reconeixements.

L´experiència finalitzarà amb un tast degustació de xocolates de diversos tipus i èpoques històriques, així com en un agraïment a tots aquells veïns xocolaters que han fet possible l´experiència al compartir la seua experiència, a Lluis Santapau, a la Fundació Caixa Vinaròs, etc.

Una cita imperdible no només per als amants de la xocolata sinó també de la Història del nostre poble…Sense dubte, una Història deliciosa.

¿Necesitas una recomendación? Contacta con nosotros